TANCA RÀPID
CAT

La regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia presenta el pròxim 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el llibre “Resilientes. Testimonios de mujeres víctimas de violencia de género”, escrit per la periodista Marina Vallés.

L’acte se celebrarà a les 19.00 h en el Palau Ducal dels Borja i comptarà amb la presència de l’autora del llibre, Marina Vallés, així com de l’escriptor del pròleg, el catedràtic en psicologia Vicente Garrido, expert en la violència de gènere i escriptor de nombroses obres al respecte. La presentació serà conduïda per la comunicadora Puri Naya.

La regidora responsable del departament, Juana Navarro Blasco, convida a totes les persones interessades a assistir a la presentació i recorda que s’entregarà un exemplar del llibre ‘Resilientes’ a tots aquells que ens acompanyen.

També es podrà recollir el llibre de manera gratuïta a les instal·lacions municipals del departament d’Igualtat (C/Tossal núm. 8, quarta planta) així com a la Biblioteca Central, llibreries de la ciutat (Ambra, Gavina, Ferrer) i centres socials dels barris de Gandia.

Juana Navarro assegura que donar-li veu a estes sis dones “valentes” pot servir perquè altres dones maltractades “comproven que no estan soles i que la societat té ferramentes per a combatre esta violència i atendre a les seues víctimes. Llegir ‘Resilientes’ no deixa a ningú indiferent. Per això, el nostre objectiu és que siga llegit pel nombre més gran de gent possible”, conclou Navarro.

L’autora Marina Vallés destaca que el llibre “destil·la dolor i valentia a parts iguals. Les seues protagonistes, Erica, Victoria, Carolina, Matina, Lucía i Andrea, han viscut la violència masclista en tots els seus vessants”. Totes elles demanen a la societat que “no les convertisca en meres xifres estadístiques” i a l’administració li exigeixen que “actue per elles quan, acuitades per la por, no siguen capaces d’assenyalar als seus maltractadors”, afirma Vallés.

Les víctimes de la violència masclista asseguren que el maltractament masclista ja mai s’oblida, però sí que se supera. Elles han tingut la sort d’explicar-ho en aquest llibre.

Si necessites més informació al respecte, telefona’ns al 96 295 95 28 o bé escriu un correu a igualtatidonagandia@gmail.com