TANCA RÀPID
CAT

Taxis segurs: Sistemes de retenció infantil al transport per a les víctimes de violència de gènere

Les víctimes de violència de gènere es troben en una situació especialment vulnerable en els moments d’esclat de la violència, quan s’han decidit a abandonar la relació o ho acaben de fer. Per això, és important activar ràpidament els protocols de seguretat.

Des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, junt amb el cos de la Policia Local, treballem per a garantir aquesta seguretat per a les víctimes. En aquelles ocasions que les dones han d’abandonar el domicili, i més quan van acompanyades dels fills/es menors d’edat, utilitzem tots els recursos a la nostra disposició.

Junt amb la col·laboració del sector del taxi, les dones poden fer un ús d’un servei ràpid i prioritari, amb tota la discreció i seguretat. 

Gràcies a la donació altruista de la ciutadania al departament d’Igualtat, s’han aconseguit una sèrie de sistemes de retenció infantil, que consten de 4 cadires i 4 elevadors, que sens dubte garantiran la ràpida disposició d’aquests elements per a quan siguen necessaris. 

Els i les professionals taxistes podran fer ús d’aquests sistemes de retenció en qualsevol moment acudint a la Comissaria de la Policia Local de Gandia, amb la qual s’ha establert un Protocol per a realitzar aquesta important tasca per la lluita contra la violència masclista.