TANCA RÀPID
CAT

Manifest 25 de novembre. Dia Internacional contra la Violència cap a les dones

L’Ajuntament de Gandia i l’Àrea d’ Igualtat, Diversitat I Polítiques Inclusives Gandia, un any més, es suma a la commemoració del dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones.

Hui reivindiquem la lluita contra la violència masclista. Volem dir prou a aquesta barbàrie i expressar el nostre compromís públic per a col·laborar i impulsar totes aquelles accions que estiguen a la nostra disposició per a prevenir i lluitar contra la violència cap a les dones.

Aprofitem el dia de hui per tal de rendir homenatge a cada dona assassinada, i també pels familiars, xiquets i xiquetes víctimes directes d’aquesta xacra social.

La violència masclista és una de les vulneracions més greus dels drets humans i a pesar dels avanços aconseguits, les xifres de víctimes de violència de gènere continuen sent aclaparadores, ja són 52 dones assassinades l’any 2019 a mans de les seues parelles o exparelles, 1028 dones assassinades des del 2003. Adjuntem a continuació el llistat deles

51 dones víctimes assassinades per les seues parelles o exparelles durant aquest any.

Tenim el deure d’assenyalar el masclisme, els comportaments que fomenten la desigualtat i les actituds que hui en dia encara justifiquen la superioritat i abús de poder dels homes cap a les dones.

#igualtatGandia #AixíSÍ

📞 016: Telèfon d’atenció a les víctimes de maltractaments per violència de gènere. (Gratuït, no deixa rastre al telèfon, però sí que apareix a la factura).

📞 962 959 528: Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.