TANCA RÀPID
CAT

La Universitat de València i l’Ajuntament de Gandia signen un conveni per facilitar la integració social de les víctimes de violència de gènere

Les dues institucions han signat un conveni de col·laboració que continuarà estrenyent les relacions entre l’Ajuntament de Gandia i la Universitat de València, obrint una nova línia de treball en el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València: la integració plena de les dones víctimes de violència de gènere. Aquest acord permetrà que aquestes dones, amb domicili a Gandia, es puguen convertir en alumnes de la Universitat de les persones majors, itinerari formatiu impartit per la Universitat de València a la seua seu de Gandia.

Aquesta possibilitat permetrà a les dones víctimes de violència de gènere no tan sols millorar el seu bagatge cultural sinó també la millora en la seua integració social, ja que els donarà la possibilitat de relacionar-se reduint l’aïllament social al qual, normalment, es veuen abocades. A més, la integració en aquest programa implicarà una millora important en la seua autoestima.

Aquest acord de col·laboració inclou, també, la realització d’activitats formatives i culturals entorn al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, per promoure la igualtat entre homes i dones i la lluita contra totes les formes de dominació que pateixen les dones. En aquest sentit, el Centre Internacional de Gandia ha organitzat els cursos de la Universitat d’Hivern, celebrada del 15 al 19 de febrer sota el lema “Perspectives de poder en femení”, així com el seminari “La feminització de les cures” previst per la vesprada del pròxim dia 10 de març. A més, en l’aspecte cultural es preveu per als mesos vinents la convocatòria d’un concurs de creació artística sobre el feminisme.

La rectora de la Universitat de València ha destacat la contribució de la universitat pública a la presència de la dona en els espais professionals, assenyalant que l’impuls a la igualtat efectiva entre homes i dones és un ‘valor nuclear de la Universitat de València’, que treballa estretament en la lluita contra la violència contra les dones amb la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’un acord pioner i específic per a Gandia, a proposta de la Regidoria de Juana Navarro, Igualtat, Diversitat I Polítiques Inclusives ha explicat Morant qui ha afegit que ‘hui posem en marxa un mecanisme d’ajuda molt positiu, innovador i necessari que demostra que tant la Universitat com l’Ajuntament es deuen a la societat ‘

Prèviament a aquest acte la rectora de la Universitat i l’alcaldessa de Gandia s’han unit a la corporació municipal en el minut de silenci convocat per l’Ajuntament de Gandia en rebuig a l’assassinat, en les últimes hores, d’una dona, víctima de violència masclista a Madrid.

En acabar aquesta expressió de condol i de rebuig, tant la rectora M. Vicenta Mestre com l’alcaldessa Diana Morant han remarcat la condemna contra qualsevol classe de violència, i especialment la violència contra les dones ‘que expressa un comportament i una manera de ser que tenim considerar intolerable en la nostra societat ‘.