I Jornades comarcals: Violències cap a les dones
Les I Jornades Comarcals de Violències cap a les dones organitzades per l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Mancomunitat de la Safor, celebrades del 3 a l’11 d’abril naixen amb l’objectiu de convertir-se en un espai d’intercanvi, reflexió i anàlisi sobre Violència de Gènere, Prostitució, Tràfic i Noves Masculinitats.
Una nova plataforma per a la proposta i intercanvi d’idees i reflexions entorn de la problemàtica i drama social que suposen les diferents violències que s’exerceixen sobre les dones, tractant-les des de diferents perspectives professionals i per descomptat, des de la perspectiva de gènere.
D’una banda, des de l’àmbit acadèmic s’incidirà sobre la importància de visibilitzar les diferents violències que s’exerceixen sobre les dones i com aquestes han estat normalitzades per la societat.
L’Ajuntament de Gandia, des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, junt amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Safor i la seua agència d’Igualtat, pretenen consolidar el desenvolupament d’aquestes Jornades, aspirant a convertir-se en una marca distintiva i referent per a la comarca.
Mesures del Pacte d’Estat
Amb esta iniciativa es segueix les línies del document refós de Mesures del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere que diu: “La violència de gènere és la manifestació més cruel i inhumana de la secular desigualtat existent entre dones i homes que s’ha produït al llarg de tota la història, en tots els països i cultures amb independència del nivell social, cultural o econòmic de les persones que l’exerceixen i la pateixen”.
Per este motiu, és tan important la conscienciació ciutadana.
Objectius generals de les I Jornades Comarcals de Violències cap a les dones:
• Generar un espai de reflexió i conscienciació al voltant de les violències que s’exerceixen sobre les dones, com són la tracta, la prostitució o la violència de gènere.
• Facilitar una trobada entre la ciutadania, des d’un àmbit acadèmic, on compartir experiències, iniciatives i inquietuds.
• Aconseguir un fòrum de prestigi acadèmic, on presentar referents que inspirin a la ciutadania, per a apostar pel feminisme com a eina per a combatre les violències sobre les dones.
• Presentar alternatives feministes per a combatre la masculinitat hegemònica, a través de les noves masculinitats emergents.