TANCA RÀPID
CAT

Gandia se suma al projecte VIOMASC (VIOLÈNCIA + MASCOTES)

La regidora delegada d’Igualtat, Juana Navarro, ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia se suma al projecte VIOMASC (VIOLÈNCIA + MASCOTES), una iniciativa impulsada per l’Asociación Patitas casas de acogida’ que ja està present en altres poblacions d’Espanya i que pretén donar acolliment a les mascotes de les víctimes de violència masclista.

Així, aquest projecte de caràcter solidari, ha destacat Navarro, s’implanta a Gandia perquè hi ha “un 30% de dones víctimes de violència de gènere que tenen animals de companyia. Per aquesta raó, és important crear una xarxa d’espais segurs per als animals que en moltes ocasions també són víctimes del maltractament de l’agressor, qui pot agredir i fins i tot assassinar a les mascotes per a danyar a la seua parella o exparella“.

D’altra banda, la regidora d’Igualtat ha explicat que es tracta d’una “mesura temporal d’acolliment dirigida a les víctimes que hagen d’abandonar temporalment el seu lloc de residència perquè puguen protegir les seues mascotes, ja que en moltes cases d’acolliment per a dones no s’accepten animals“. En aquest sentit, ha afegit Navarro, des de l’àrea d’Igualtat es derivarà a l’associació els possibles casos de dones maltractades amb mascotes que s’acullen als serveis d’aquest departament o altres recursos com ‘Centro mujer 24 horas’ o l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte de la Generalitat Valenciana.

Finalment, la presidenta de ‘Patitas’, Judith Wijtzes, i la secretària de l’entitat, Silvia Estruch, han subratllat que amb aquesta acció es dóna seguretat i protecció a la mascota de la dona maltractada fins que la víctima assegure la seua vida.

Per a més informació sobre l’Asociación Patitas es pot contactar a través del telèfon 630148933.