TANCA RÀPID
CAT

Gandia dedica el 8 de març a les professionals que lluiten contra la Covid-19

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de Gandia, Juana Navarro, ha presentat aquest matí la programació de l’Ajuntament de Gandia amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. Sota el lema, “Juntes per la Igualtat”, enguany “volem fer un homenatge a les professionals de la lluita contra la Covid-19, majoritàriament dones. Per donar unes dades: només a l’àrea de Salut de Gandia el 78% són sanitàries. I, al territori valencià, segons xifres de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, les treballadores de la neteja són el 93% i les caixeres de supermercat representen el 84% del total. Per tant, majoritàriament són les dones les que estan a primera línia del canó durant la pandèmia”.

Pel que fa als actes programats, hi ha previstes 12 activitats, que inclouen 3 exposicions: “DONART 2021”, exposició col·lectiva, coordinada per Adriana Serlik, formada per dones artistes i escriptores, del 5 al 21 de març, a la sala d’Exposicions Coll Alas i al Palau Ducal. També del 8 al 14 de març, a l’edifici Tossal, exposició fotogràfica “Dones AVANTderades”, un reconeixement a la lluita de dones valencianes en pro de la igualtat, la justícia… I, al mateix espai, del 15 al 31 de març, una altra mostra fotogràfica: “Remant juntes”, iniciativa del fotògraf Juan José Todolí junt amb el Club de Rem CIA Gandia. Aquesta campanya també es podrà seguir a través de les xarxes socials i als mitjans de comunicació.

“També hem llançat la campanya “Arribarà el dia”, una aposta clara per l’empoderament femení i un crit per un futur on no càpiga cap desigualtat entre dones i homes que consisteix en la creació de grans cartells que es poden trobar als MUPIS distribuïts pels barris de la ciutat, en els quals es poden trobar frases que pretenen fer visibles la discriminació, les violències i desigualtats que cada dia pateixen les dones en tot el món”, ha explicat Navarro. A més, aquests cartells aniran acompanyants d’un codi QR on apareixeran diverses falques de ràdio on expliquen cadascuna de les frases escollides per a la campanya ciutadana del 8 de març

La programació es completa amb tallers, jornades, campanyes, etc.., comptant també amb la col·laboració d’altres departaments municipals i col·lectius de la ciutat.

Així, de l’1 al 14 de març, les finestres de l’Ajuntament exposen hexàgons teixits per dones, sota el lema “Teixint sororitat”. I el 8 de març mateix, a les 12.00 h, davant la façana de l’Ajuntament s’exposaran figures morades de les siluetes de dones de cartó, que faran visibles mitjançant cartells informatius, les diferents desigualtats que pateixen les dones: de gènere, salarial, sostre de vidre, desigualtat a les cures…