TANCA RÀPID
CAT

Gandia contra la violència de gènere

MANIFEST 25 NOVEMBRE

Hui, 25 de novembre, se celebra el dia internacional contra la violència de gènere, una data que no ens pot deixar indiferents a ningú i per això les dones cridem alt: ! S.O.S.!

Ja n’hi ha prou de violència contra les dones, de notícies que ens parteixen el cor, de nens que queden orfes per culpa d’aquesta terrible xacra social.

Hem de visibilitzar la violència de gènere, perquè els assassinats només són la punta d’aquest iceberg cruel que suposa la violència, una mort lenta i agònica plena de maldat i manipulació. Per això és important identificar com més aviat millor els patrons per a fugir d’aquestes relacions tòxiques i violentes.

Les dones reivindiquem una justícia ràpida i especialitzada, que ens entenga, que empatitze amb el nostre dolor, que sàpiguen el duro que és fer el pas de posar una denúncia i separar-te d’aquell al qual volies. La violència de gènere suposa una aturada cardíaca, un cor que fins i tot reparant-lo necessitarà seguiment i tractament psicològic per a sanar aquelles ferides, seqüeles i danys que queden impregnades en l’ànima.

Moltes vegades les dones hem de començar des de zero, fugir de les nostres cases, sense forces, sense esperances. Per això és tan important el suport social, empoderar a les dones, animar-les no sols a sortir de la violència sinó a prendre també les regnes de la seva vida i tornar a ser propietàries de la seva independència.

A més, no podem oblidar-nos dels nens, que també són víctimes de la violència de gènere. Hem d’aprendre què és la violència vicària, com s’instrumentalitza als fills en moltes ocasions per a danyar a les seves mares, o com sofreixen ells en ser conscients del dolor provocat pels seus pares.

En moltes ocasions, les dones maltractades han estat desacreditades, els seus relats no han estat creguts o les hi va silenciar sota la normalitat i l’acceptació de les conductes violentes. Per això, repetim S.O.S, no podem consentir cap cas més.

Avui Gandia crida contra la violència de gènere. Perquè juntes i junts som més forts, i aquest 25 de novembre ha de servir per a conscienciar, no callar i assenyalar la violència. La societat ha de fer-ho també per aquelles que no poden alçar la seva veu. Totes les persones poden telefonar al 016, als recursos especialitzats, sense temor, perquè no podem mirar a un altre costat.

Enguany lamentem ja la mort de 37 dones que han estat assassinades per les seves parelles o ex parelles, i 5 menors d’edat que han estat assassinats per a danyar a les seves mares. Per això us prego que fem un minut de silenci.


Hoy, 25 de noviembre, se celebra el día internacional contra la violencia de género, una fecha que no nos puede dejar indiferentes a nadie y por eso las mujeres gritamos alto: ! S.O.S.!

Basta ya de violencia contra las mujeres, de noticias que nos parten el corazón, de niños que quedan huérfanos por culpa de esta terrible lacra social.

Debemos visibilizar la violencia de género, porque los asesinatos solo son la punta de este iceberg cruel que supone la violencia, una muerte lenta y agónica llena de maldad y manipulación. Por eso es importante identificar cuanto antes los patrones para huir de estas relaciones tóxicas y violentas.

Las mujeres reivindicamos una justicia rápida y especializada, que nos entienda, que empatice con nuestro dolor, que sepan lo duro que es dar el paso de poner una denuncia y separarte de aquel al que querías. La violencia de género supone un paro cardíaco, un corazón que aun reparándolo necesitará seguimiento y tratamiento psicológico para sanar aquellas heridas, secuelas y daños que quedan impregnadas en el alma.

Muchas veces las mujeres tenemos que empezar desde cero, huir de nuestras casas, sin fuerzas, sin esperanzas. Por eso es tan importante el apoyo social, empoderar a las mujeres, animarlas no solo a salir de la violencia sino a tomar también las riendas de su vida y volver a ser dueñas de su independencia.

Además, no podemos olvidarnos de los niños, que también son víctimas de la violencia de género. Tenemos que aprender qué es la violencia vicaria, como se instrumentaliza a los hijos en muchas ocasiones para dañar a sus madres, o como sufren ellos al ser conscientes del dolor provocado por sus padres.

En muchas ocasiones, las mujeres maltratadas han sido desacreditadas, sus relatos no han sido creídos o se las silenció bajo la normalidad y la aceptación de las conductas violentas. Por eso, repetimos S.O.S, no podemos consentir ningún caso más.

Hoy Gandía grita contra la violencia de género. Porque juntas y juntos somos más fuertes, y este 25 de noviembre tiene que servir para concienciar, no callar y señalar la violencia. La sociedad debe hacerlo también por aquellas que no pueden alzar su voz. Todas las personas pueden llamar al 016, a los recursos especializados, sin temor, porque no podemos mirar a otro lado.

Este año lamentamos ya la muerte de 37 mujeres que han sido asesinadas por sus parejas o ex parejas, y 5 menores de edad que han sido asesinados para dañar a sus madres. Por eso os ruego que hagamos un minuto de silencio.