TANCA RÀPID
CAT

Èxit del taller d’autodefensa organitzat per l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives va realitzar per primera vegada en el mes de setembre un taller d’autodefensa per a dones, impartit per l’IVAD (Institut Valencià d’Autodefensa), titulat “Gandia, la vostra seguretat. La nostra seguretat”. Aquesta formació va estar composta per una jornada de tres hores, amb una part teòrica i una part pràctica, sent totes dues complementàries.

Per a reforçar l’aprenentatge dels conceptes teòrics, es van dur a terme dinàmiques vivencials, a manera de Role Play, on totes les participants van tindre l’oportunitat d’assajar les eines tractades. La pràctica fou la gran protagonista d’aquesta formació, ja que és on es va treballar després de l’exposició de cada noció teòrica.

Els professionals encarregats de la formació afavoriran en tot moment un clima de confiança i respecte, per a fomentar la participació activa i dinàmica del grup. Aquest taller va resultar molt útil per tal de poder preguntar tots els dubtes i qüestions que giren entorn als abusos sexuals, agressions masclistes, etc.

Des del departament d’Igualtat les professionals, acompanyades per la regidora Juana Navarro, varen repartir un material de conscienciació divers, destacant especialment els gots amb tapa, per tal d’evitar la introducció de substàncies que puguen alterar la presa de decisions, com és el cas de la burundanga. Totes aquestes accions formaren part de la prevenció, emmarcada per a la celebració de la Fira i Festes 2019.