TANCA RÀPID
CAT

Drets sexuals XXV aniversari de la Declaració Universal dels Drets Sexuals

El claustre de la Biblioteca Central de Gandia inaugurarà l’exposició “Drets sexuals…” amb motiu del XXV aniversari de la Declaració Universal dels Drets Sexuals que es va realitzar a València. L’han presentada en roda de premsa aquest matí la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; l’edil d’Educació, Carmen Fuster; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina GilVicent Bataller, president de l’Associació de Sexòlegs Sense Fronteres, i Araceli Caballero, coordinadora de l’exposició.

Aquesta iniciativa naix de la col·laboració entre el departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i el de Sanitat i Polítiques Saludables per “la importància que té que es realitzen activitats que promoguen la salut sexual”, ha explicat Navarro, qui també ha assegurat que aquesta “ha de ser una prioritat per tal d’aconseguir una òptima salut integral de totes les persones i estar emmarcada dins del marc dels Drets Humans”.

Gil ha ressaltat que la salut sexual ha d’assegurar a totes les persones al desenvolupament d’una sexualitat saludable, a més de fomentar la qualitat de vida. ”Aquesta no es pot aconseguir fins que totes les persones no siguen lliures d’estigma, discriminació, abús, coerció o violència sexual”, ha afegit l’edil de Polítiques salubles.

Aquest programa s’inaugurarà el 7 de juny a les 19:00 h amb una exposició que romandrà fins al 20 de juny. A més, a les 19:30 h tindrà lloc la conferència “Salut sexual, drets i plaer” a càrrec de Vicent Bataller al saló d’actes de la Biblioteca Central amb entrada lliure fins completar aforament. Per últim, el 20 de juny a les 19:30 h hi tindrà lloc un taller d’autoerotisme, plaer i qualitat de vida a càrrec del mateix Bataller i Araceli Caballero a la Casa de Cultura. Per a assistir caldrà inscriure’s amb anterioritat a inscripcions.sxlgsf@gmail.com.

“Volem conèixer i acceptar per què la població visca la seua pròpia sexualitat i el seu plaer amb la major naturalitat possible. Advoquem per la passió a l’amor i el que comporta: conviure, debatre, atraure seduir…” ha destacat Bataller. Aquest és un dels molts temes que arreplega ell mateix al seu llibre “De la sexualitat a les sexualitats”, que tracta sobre l’educació sexual integral bàsica.

Per concloure, Caballero ha afirmat que la finalitat d’aquesta exposició és que la gent conega tot el camí que s’ha recorregut fins ara i tot el que queda per fer. Finalment, la coordinadora ha defès que “fomentem la sexualitat perquè es visca més enllà del sexe i s’enfoque en la cerca del plaer”.