TANCA RÀPID
CAT

Dia Internacional d’Orgull LGTBI

Gandia  celebra el Dia Internacional d’Orgull LGTBI amb la posada de la bandera del arc de Sant Martí en la façana de l’ajuntament i la lectura del manifest reivindicatiu. Ha comptat amb la participació de l’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto Part, la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro Blasco, i amb la presència de gran part de la corporació municipal.

✨🌈​ Un altre 28 de juny demostrem que Gandia brilla per ser una ciutat diversa, tolerant i inclusiva.

DISCURS INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL  LGTBI

28 de juny de 2022

Hui, ens reunim les associacions i col·lectius LGTBI de la ciutat, junt amb l’Ajuntament de Gandia per recordar que tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets sense cap distinció, on cal remarcar que els drets LGTBI són i seran sempre drets humans.

Treballem per un món d’absoluta tolerància, llibertat i igualtat, per això aquest 28 de juny celebrem el Dia Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Transgènere i Intersexuals; que commemora a tot el món els fets esdevinguts en la nit del 28 de juny de 1969 en el pub Stonewall. Aquests fets són considerats com el catalitzador del moviment internacional pel reconeixement dels drets de les persones LGTBI.

Aquest dia ens recorda la importància de continuar construint societats més tolerants que convisquen en diversitat i promoguen el compliment dels drets vulnerats de les persones LGTBI.

Aquesta és una jornada per a continuar mobilitzant-se per una societat diversa i respectuosa amb les diversitats de gènere, capaç d’erradicar l’odi i les discriminacions; per a continuar aprofundint en la democràcia i els seus drets

Hem de treballar per un món d’absoluta tolerància, llibertat i igualtat. S’ha avançat molt en drets socials, però es necessita seguir lluitant amb temps, esforç i perseverança, per denunciar l’homofòbia i els tractes discriminatoris que són normalitzats per la societat.

Totes i tots som responsables de lluitar contra l’homofòbia i obstinar-nos a aconseguir Ciutats lliures i igualitàries. Volem que Gandia siga un exemple en aquesta lluita, per això durant tot el mes de juny celebrem l’Orgull, per donar visibilitat a la realitat lgtbi.

Des de les Institucions cal assegurar la igualtat efectiva de totes les persones LGTBI i les seues famílies, com a element essencial d’una bona convivència per al progrés i el desenvolupament social.

Des de l’Ajuntament de Gandia i els col·lectius i associacions, deguem garantir accions locals per la igualtat i la defensa de la convivència, amb independència de la raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social i ens comprometem a continuar promocionant la conscienciació social per a un efectiu canvi de mentalitat que erradique les actituds LGTBIfòbiques i el rebuig d’aquestes.

És la nostra obligació frenar els discursos de l’odi i conscienciar a la societat en el respecte, perquè totes les persones sense importar la seua identitat o orientació sexual han de poder viure sense por.