TANCA RÀPID
CAT

El Consell Sectorial de les Dones de Gandia rebutja la violació grupal d’una menor

El Consell Sectorial de les Dones de Gandia, que es va celebrar ahir a la vesprada de manera telemàtica, va mostrar el seu rebuig unànime a la violació grupal d’una menor el passat cap de setmana, després que la jutgessa de guàrdia decretara presó sense fiança per als tres delinqüents per un presumpte delicte d’abús sexual. A proposta de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que va presidir la reunió, es va guardar un minut de silenci per totes les víctimes de la violència de gènere i es va acordar condemnar en nom de Gandia aquesta violació.

El Consell de les Dones va comptar amb la participació de Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives; i està integrat per representants polítics dels diferents grups municipals del Consistori, Associacions de Dones, ONGs, a més de personal del departament d’Igualtat.

Diana Morant es va dirigir a les assistents destacant la labor en favor de la igualtat que es realitza des de del Consistori i va animar a les participants a continuar treballant i lluitant pels drets de les dones en tots els àmbits. “Hem de ser capaços d’aconseguir que qualsevol dona sàpia que no està sola i que a la ciutat existeixen mecanismes i persones disposades a ajudar-les en qualsevol situació. El masclisme i la violència contra les dones és una xacra que hem de combatre de manera unitària des de tots els àmbits de la societat”.

Nou assassinat masclista
Precisament, aquest mateix matí a les 12 hores, s’ha guardat un minut de silenci a la porta del consistori per a condemnar un nou assassinat de violència de gènere a Mallorca. Es tracta d’una dona de 37 anys assassinada presumptament per la seua exparella. Amb aquesta nova confirmació el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 37 des de principi d’any.

Durant la celebració del Consell de les Dones, la regidora Juana Navarro va presentar i va informar de la programació prevista per al Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebrarà el pròxim 25 de novembre i que serà presentat en breu.

A més, l’edil va abordar els projectes previstos que per part de l’àrea d’Igualtat s’estan duent a terme en diversos blocs. D’una banda aquells que estan dirigits a millorar la vida de les dones maltractades acompanyant-les en la seua lluita per millorar la seua qualitat de vida i reincorporar-se a la societat i d’altra banda, les iniciatives dirigides a tota la població destinades a promoure la igualtat entre homes i dones mitjançant tallers dirigits a tots els grups d’edat a més de posar en marxa iniciatives destinades a evitar l’exclusió social.