TANCA RÀPID
CAT

Campanya de Nadal: REGALEM IGUALTAT

Des de la regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, un any més, apostem per unes festes igualitàries. Nadal és un moment clau on xiquets i xiquetes poden prendre consciència sobre la igualtat d’oportunitats, per això cal desmuntar els estereotips sexistes que encara rodegen aquestes festes.

Per aquest motiu, s’impulsa la campanya de Nadal “Regalem Igualtat”, a través de diverses accions com una guia de joguets no sexistes, amb consells per tal d’identificar quines són les conductes estereotipades que continua determinant els joguets amb un sexe.

A més, es llançarà un vídeo de conscienciació ciutadana, on podrem veure a xiquets i xiquetes preparant les seues cartes per als Reis Mags, trencant els estereotips, ja que totes i tots, podem jugar a qualsevol cosa que desitgem.

La regidora Juana Navarro assenyala que: “Des de la regidoria d’Igualtat, tenim clar que Nadal és un moment molt especial per als nens i nenes que demanen els seus desitjos i joguines a través de les cartes als reis mags o papa Noel. Les joguines poden donar-nos una oportunitat perfecta per a aprendre i conscienciar-nos des de la igualtat i el foment de valors. Per això, creiem que no es tracta de prohibir jugar a res, sinó de prendre consciència sobre les decisions que els adults prenem pels més petits, guiant-nos per qüestions d’estereotips de gènere a l’hora de triar una determinada joguina. Hem de tenir clar que totes i tots poden jugar a allò que més els agrade, es tracta d’escoltar-los i respectar-los, perquè es desenvolupen de manera lliure”.

Per a posar en pràctica tots aquests consells, des del departament d’Igualtat, aquest dissabte dia 18 de desembre, conviden a la ciutadania a acudir als Tallers “En Nadal juguem Igual“, que tindran lloc de 11 h a 14 h a la plaça del Rei en Jaume I, on hi haurà una sèrie d’activitats per als més menuts de casa, amb tallers com pinta caretes, un divertit photocall, un arbre dels desitjos, i un punt informatiu amb algunes recomanacions per a aquest Nadal.