TANCA RÀPID
CAT

Fins el 28 de febrer: Exposició “Yo, mujer. Tú, complice. Ellas, luchadoras”.

06/02/2020 - 28/02/2020 -
Claustre de la Biblioteca Central

Des de la regidoria de Juana Navarro, l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives us convida a l’exposició que organitza el Moviment Associatiu Plena inclusió CV, inaugurada el dijous 6 de febrer a la Biblioteca Central de Gandia. Aquesta activitat enceta la programació que tenim preparada al voltant de la commemoració del 8 de març, Dia internacional de la dona, per tal de reivindicar el paper de les dones a la societat.

De fet, l’objectiu d’aquesta exposició és plasmar la similitud que tenen les dones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament amb la seua conquesta de drets individuals amb algunes de les grans dones que han aconseguit fites importants en la Història. Igual que les dones protagonistes de la Història, les dones amb discapacitat intel·lectual lluiten cada dia per aconseguir fites importants en la seua pròpia història de vida. Perquè s’enfronten a múltiples discriminacions i barreres, que s’evidencien en majors cotes de desocupació, salaris inferiors, menor accés als serveis de salut, majors manques educatives, negació dels seus drets sexuals, escàs o nul accés als programes i serveis dirigits a dones en general així com major risc de patir situacions de violència i abusos.

El Moviment Associatiu Plena inclusió CV és còmplice amb les dones amb discapacitat intel·lectual, treballant de manera transversal i més específicament, des de l’Àrea de Dones i per la Igualtat de gènere, oferint els suports adequats perquè les dones amb discapacitat intel·lectual participen en tots els àmbits, facilitar el seu apoderament i que siguen protagonistes de les seues vides. Però necessitem més còmplices en aquesta tasca. Ser còmplices comença per visibilitzar a les dones amb discapacitat intel·lectual, les seues necessitats, les barreres que troben i els suports que necessiten, considerant-les ciutadanes de ple dret. I aquest és l’objectiu d’aquesta exposició itinerant, recórrer llocs tant públics com privats de la Comunitat Valenciana generant còmplices en la seua missió d’igualtat i ciutadania amb les dones amb discapacitat intel·lectual i visibilitzant una imatge positiva d’elles.

En aquesta activitat també han participat les associacions ASMISAF i Rosa dels Vents secundant i treballant perquè els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual siguen respectades i defensades. Per aquesta raó les dues associacions han impulsat i coordinat l’exposició “Jo dona, tu còmplice, elles lluitadores”. En la presentació de l’exposició, un grup de dones d’Asmisaf seran les encarregades fer de guies. La majoria d’elles pertanyen al “Cercle Porpra”, un grup de dones amb discapacitat intel·lectual que es reuneix setmanalment per a compartir, parlar d’inquietuds i desitjos, des d’on aprenen nous recursos i desenvolupen habilitats personals, però el més important és la força i millora en la seua autoestima que adquireixen pel vincle grupal. Aquestes dones durant setmanes han treballat l’exposició així com conceptes com l’assertivitat, l’autoconcepte i el respecte, entre somriures i complicitats.