TANCA RÀPID
CAT

Donart Gandia 2020

- -

Pepa Guardiola i Xaro Bonilla van ser dos de les dones que van participar a l’exposició col·lectiva Donart Gandia 2020 amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Compartim amb vosaltres la seua obra:

Escultura: Xaro Bonilla

Laboriosament, mudem el món

Amb sedes i tuls, els contes abillen les princeses empresonades en les altes torres. Entre panys i maromes, l’albada aferra els cabells de les núvies el dia de noces. De colps i vexacions, els violents taquen les estovalles on l’esposa els serveix l’àpat. Amb parracs de nit fosca, la història amortalla el record de les nostres avantpassades. De baves i femta, el violadors empudeguen el cos de les joves que forcen. Entre túniques negres, els patriarques enfardellen la mirada de les mullers.Amb vestits de sang i carn esquarterada es desclou la cambra on es cus la vida.

Prou! Ni una més! Abandonem patrons.

Anem! Mudem-nos. Mudem el món.

Enderroquem torres. Que córreguen lliures les princeses pels contes violeta.Fonem panys i cremem maromes. Que l’albada orege el cabell de les núvies. Desterrem colps i vexacions. Brodem a les estovalles els noms dels milions i milions de dones que ens han furtat els violents. Il·luminem la història. Honorem les avantpassades amb ramells de flors fresques.

Cobrim els violadors amb les seues femtes. Que caminen segures les joves i facen del sexe una joia. Esquincem burques. Que brillen al sol els ulls de les mullers i enceguen els patriarques.

Amb vestits de paraules clares obrim la llar on es cus la vida.Teixim noves teles amb fils de respecte, d’igualtat, de llibertat, de pau. Amb l’agulla i el didal del feminisme cosim costums de mil colors, d’aromes a terra feraç, a mar fèrtil, a natura, a vida.

Mudem la humanitat, laboriosament, amb constància, amb valentia.

Text: Pepa Guardiola.