TANCA RÀPID
CAT

Donart Gandia 2020

19/10/2020 - -

Continuem amb la publicació de les obres participants en l’exposició Donart Gandia 2020, en la qual van participar 12 escriptores i 16 artistes.

Pròleg: ser?

Vam nàixer teixides i pensades amb els fils d’una gran xarxa. Tan immensa que esdevingué invisible als ulls de les vides que naixien.

Vides que començaven a narrar i filar records amb un subtil fil per randa.

En el principi, només un fill ens unia al cabdell. Eixe fil ens armava i ens enviava a ser, donant forma a la madeixa. Així va estar com vam iniciar la travessia. l’equipatge ens recordava l’herència del que hauríem pogut ser, però a cada nou punt, punt que va i torna, punt que va i bé, a mig camí entre nosaltres i elles, es teixia l’armilla amb la llana verge i el desig de cotons llunyans.

Trama: fer

I un dia vam començar a fer, com ja feien elles.

I un dia decidim desfer. Però …

-Així no és com es fa… T’apuntaré a costura.

Però un dia ens decidim a fer i a desfer. Un diaamb por, l’altre sense cap por. El joc de la vida ens enxarxa de nou. Fem nàixer. O simplement, no. Passem el testimoni d’un fil antic i invisible. Canviem l’assortiment i ara, ensenyem a tèixer.

I així, sense costura, deixem fer. Però a l’aguait.Un dia amb por; l’altre sense por; punt i revés, revés i punt… i així, hipnòticament, el teixit del temps ens enxarxava.

Epíleg: estar

-Un dia, quasi sense adonar-me’n vaig deixar anar un punt -va dir ella.

No ho havia fet mai.  El punt es va quedar enredat a un clau ferm i ert que m’atrapava i que no em volia deixar anar. Però, vaig seguir caminant i un punt va permetre soltar un altre. Revés i punt, punt i revés…

Desfent, desfent, desfent, desfent, desfent, desfent, desfent…

Va estar molt ràpid i només va haver un instant… (Silenci…) en el qual em va vèncer la intenció de recollir-me en la madeixa de la mateixa llana càlida i confortable que m’havia dut ací.

He decidit teixint-me i desenxarxar-me amb altres fils sense madeixa.

Sóc jo i estic ací.

Obra: Imma Bononad

Text: Maite Sastre