TANCA RÀPID
CAT

Commemoració del 25N-Dia Internacional contra la violència de gènere

- -

💜 Gandia prepara una àmplia programació en commemoració del 25N-Dia Internacional contra la violència de gènere

💜 Fins al dia 30 hi haurà diferents actes commemoratius

💜 Tallers d’alfabetització digital o concursos de fotografia i cartells són algunes de les activitats.

💜 El 24 de novembre, a  les 19h, se celebrarà una Conferència amb el nom (25N: contra totes les violències masclistes.) La ponent serà Gabriela Moriana, directora de l’lnstitut Universitari d’Estudis de les Dones, professora de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València i activista feminista. L’entrada serà lliure i la conferència es farà a la Universitat de València (C/ Tossal, 8). Es tracta d’una activitat organitzada pel Centre Internacional de Gandia Universitat de València.

💜 La jornada arrancarà a les 12hores a la plaça de l’Ajuntament. Hi haurà Punt Violeta i tres actes.

 D’una banda, la lectura del manifest contra la violència de gènere. D’altra part, els lliuraments de premis del concurs de fotografia i del de cartells. La presentació dels manifests anirà a càrrec de Raquel Llopis, de l’Associació ADOMAR. Llegiran l’alumna Roser Calatayud Mascarell, l’alumne Marc Pascual Bou i la professora Andrea Cantó Herrero. Tot, organitzat pel Departament d’lgualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.
Posteriorment i a les 19hores del mateix dia, tindrà lloc la presentació a la Casa de la Marquesa del llibre “Més llum” escrit per Rosa Mascarell, amb il·lustracions d’Anna Maria Parejo i presentat per Vicente Garrido, Catedràtic de la Universitat de Psicologia i Criminologia i expert en violència de gènere.

💜També hi haurà activitats complementàries com un vídeo de Tik Tok a les xarxes socials de l’Ajuntament per a la prevenció de la Violència de genere o el projecte «Teixits de Sororitat», que «es tracta d’un taller de lanateràpia on se celebra un encontre centrat en el present i on participen tots aquells que ho desitgen, sense importar gènere ni edat».

💜El testimoniatge de dones víctimes de Violència de Gènere i professionals especialistes en Violència de Gènere, anirà a càrrec de Radio Gandia SER. «Arribar als mitjans de comunicació per tal de visibilitzar aquesta xacra és fonamental i bàsic»

💜A banda, del 28 al 30 de novembre hi haurà un taller d’autodefensa personal organizat per la Policia Local de Gandia.

💜 Fins al 30 de novembre tot aquell qui ho desitge podrà visitar l’exposició de la III Edició del Concurs de fotografia i Concurs Cartells  per el l’alumnat de 4t ESO de la ciutat, per a denunciar i sensibilitzar contra la Violència de Gènere.    Aquesta exposició estarà situada al C/ Tossal. 8 (Hall Edifici Universitat de València) i està organitzada pel Departament d’lgualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.