TANCA RÀPID
CAT

19 de febrer: Clownferencia: “Dona, vida i risa”

19/02/2020 - 19/02/2020 -
Centre Social de Benipeixcar

Clownferencia: “Dona, vida i risa”.Impartit per: Amaia Prieto, ESCUELA DE CLOWN HIJ@S DE AUGUSTO

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i Associació de Dones de Benipeixcar.

Es tracta d’una conferència diferent, impartida per una pallassa. Una conferència “amb fonament” i amb riures, gairebé un espectacle teatral, per a debatre sobre l’humor i els aspectes vinculats al feti de ser dona, des d’una dinàmica divertida i catàrtica.

Aquesta conferència es nodreix de la recerca del femení, de lectures i debats sobre humor i gènere, de l’experiència de ser una dona de cercle, del descobriment dels arquetips, de la sororitat i de la vida del cicle… Es tracta d’una conferència que sorgeix de l’interès que ens reconeguem i enaltim com a dones que habitem aquest món. Es tracta de riure, gaudir, crear, créixer, sentir, expressar… juntes.

Les dones, entre dones, riuen de temes referencials per gènere perquè comparteixen sensibilitats: condicionants socials, prejudicis, imposicions, exigències… Com a dones, portem molts anys, cadascuna l’edat que tingui, i molts més (simbòlicament) per l’herència rebuda, movent-nos de manera moderada en relació al que s’espera i es demanda de nosaltres. Per això, és important transgredir els límits per excés o per defecte, per a descobrir-nos a nosaltres mateixes i acceptar-nos.

Es tracta de practicar un humor propiciador, alliberador, que ens permeti reconèixer i treure a la llum problemes que ens uneixen, ens cohesionen, ens humanitzen, ens relaxen pel fet de compartir-los. Quan riem d’aquests temes, ens reconeixem, ens alliberem, ens acceptem, ens sanem, desdramatitzant el que ens ocorre… ens apoderem. I quan parlem d’apoderament, parlem que cada dona enforteixi les seves capacitats, la seva confiança, la seva visió i se senti protagonista de la seva pròpia vida com a part de la humanitat… que la dona comence a pensar que “pot”.