TANCA RÀPID
CAT

Charo Altable: Coeducació per a prevenir la violència de gènere

- -

Comencen les II Jornades 8M, Construint la mirada violeta, que abordaran diferents aspectes per a educar en igualtat a les noves generacions i contribuir a la construcció de societats sense bretxes per gènere i sense violència. La primera xarrada d’aquesta segona edició, a càrrec de Charo Altable Vicari, llicenciada en Història, mestra especialista en pedagogia terapèutica i experta en coeducació sentimental i sexual, explicà el paper de la coeducació i la necessitat d’establir un altre tipus d’educació sentimental.

Charo Altable va parlar sobre la necessitat de construir un altre model d’educació sentimental i eròtica, des d’un prisma no patriarcal, per tal de prevenir la violència de gènere. Ensenyar el bon tracte de manera obligatòria a les aules i visibilitzar les cures a les persones dependents, menors i persones de la tercera edat, és una tasca pendent per a l’alumnat.

A més, va recordar la necessitat de canviar els continguts i la utilització d’un llenguatge inclusiu és vital per a la coeducació, així com canviar els espais d’ensenyança i els espais, aplicant la perspectiva de gènere.

Recorda que la següent xarrada serà el proper 14 de març, de 17:30 h a 19:30 h al Carrer Tossal, nº 8, primera planta.