TANCA RÀPID
CAT

8M: Lectura de Manifest a l’Ajuntament de Gandia

La plaça Major de Gandia ha acollit aquest matí la lectura del manifest amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. L’encarregada de llegir aquest document ha estat Rosa Maria Fernández, presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. El discurs s’ha iniciat destacant que el dia d’avui és una data imprescindible en l’agenda feminista: «Reivindiquem els nostres drets i recordem aquesta lluita tan necessària per a transformar la societat».

El manifest que s’ha sentit en la plaça Major ha fet referència al lema triat a la ciutat enguany per a commemorar el 8M: «Totes podem ser referents». Així doncs, s’ha recalcat el paper de les dones que han liderat la lluita contra la covid-19: sanitàries, cuineres, netejadores, treballadores socials, psicòlogues, investigadores que han descobert la vacuna. «Són els nostres referents. Demostren que les dones som una part essencial per a qualsevol triomf social».

L’educació ha estat assenyalada com «l’única vacuna contra el masclisme i la violència cap a les dones» en la qual existeix la necessitat d’implicar els homes i als nens. A més, s’ha apuntat també a la relació de les dones amb el canvi climàtic i s’ha fet referència al lema «Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible» d’aquest any de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Tal com expressa el document que s’ha llegit, el feminisme és un moviment social pacifista que combat les injustícies i qualsevol mena de vulneració dels drets humans.

En l’àmbit laboral, el manifest demana la igualtat i condicions dignes per a totes les treballadores, sense cap classe de biaix de gènere o bretxa salarial. En aquesta línia i de manera general, es vol reivindicar la igualtat real entre dones i homes amb la fi «d’avançar en societat i democràcia». «En aquest 8 de març les dones de tots els llocs ens unim amb un cant cap a la sororitat, l’ajuda i la cooperació per un món més just i feminista», conclou el document.

Resultat del Concurs d’Aparadors 8 de març

Una vegada finalitzada la lectura, s’ha anunciat també el comerç guanyador de la 1a edició del Concurs d’Aparadors 8 de març: Garabat.
L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, han lliurat el premi a Isabel María Sánchez Moreno en representació del comerç.