TANCA RÀPID
CAT

17 de maig Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, junt amb els i les membres del Consell Municipal LGTBI, un any més, condemnem la LGTBfòbia, data que es commemora el 17 de maig. Aquesta lluita és essencial per tal de garantir una societat justa, igualitària i democràtica.

Actualment, vivim un temps difícil, on la crisi originada per la COVID-19 colpeja les persones especialment vulnerables, com moltes persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI, on moltes vegades són doblement discriminades laboralment i econòmicament. Els drets laborals continuen sent vulnerats quan una persona LGTBI troba al seu àmbit de treball un ambient hostil cap a la diversitat. Moltes persones senten por a ser rebutjades o discriminades per la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Altres actes greus que observem són l’augment dels discursos homofòbics, actes violents i vexatoris, que vulneren la llibertat i la igualtat de les persones LGTBI, fomentant l’odi i el sofriment de moltes persones.

Per tant, en aquesta data, 17 de maig, cal més que mai la conscienciació ciutadana, ja que la LGTBfòbia encara es troba present en molts àmbits socials, laborals, familiars, educatius, etc. Per aquesta raó, volem donar visibilitat a totes les persones dins de la seua diversitat, reivindicar els avanços legals que s’han aconseguit entorn de la lluita i defensa dels drets LGTBI, per tal de garantir que totes les persones puguen viure en llibertat i igualtat la seua orientació sexual i/o identitat de gènere. Les persones que donen nom a aquestes sigles LGTBI -lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals- no poden ser discriminades en cap àmbit. Per aquesta raó, condemnem qualsevol acte LGTBfòbic i donarem veu a totes aquelles persones que visquen qualsevol discriminació.

Creiem en una societat lliure de qualsevol classe de discriminació, en la qual es donen les mateixes oportunitats a totes les persones, independentment del seu sexe o orientació sexual. Per això, continuarem apostant per la transformació social, a través de la conscienciació i la formació, des de la perspectiva de gènere i la diversitat, donant veu a totes aquelles persones que han marcat un camí cap a la llibertat de totes i tots.