TANCA RÀPID
CAT

Taller: “No em toques el WhatsApp”

- -

Amb motiu de la celebració del 25 de novembre, l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, ha enviat als el centres educatius de la ciutat, a l’Associació Asmisaf, Fundació Espurna i Creu Roja el Taller de Prevenció de la violència de gènere per a l’alumnat de secundària No em toques el whatsapp.

El taller pretén ser una ferramenta útil per a ajudar a tractar aquesta problemàtica, consisteix, a treballar la prevenció i especialment la sensibilització, sense oblidar la detecció al principi d’aquestes relacions.

Enguany i a causa de la situació sanitària que estem vivint, no podem realitzar-ho de manera presencial com ens agradaria. Per la qual cosa hem preparat el material necessari perquè el professorat el puga impartir de manera telemàtica.

En els 50 minuts que dura el taller, es mostra un curtmetratge amb temàtica de violència de gènere adolescent. A continuació, l’alumnat, ha de contestar unes preguntes sobre el mateix per a pensar i reflexionar sobre aquest tipus de relacions. Seguidament, es treballen continguts com: Què és la violència de gènere, Com s’exerceix?, Tipus de violències, Relacions tòxiques i Amor adolescent entre altres.

La violència de gènere és un greu problema que en les relacions de parella entre els joves, suposa hui en dia , un dels problemes més seriosos als que s’enfronten les i els professionals del sistema socioeducatiu, perquè aquestes xifres no paren de créixer.

Per això, des de l’Àrea d’Igualtat, Diversistat i Polítiques Inclusives, i amb la col·laboració de les i els professionals dels centres educatius i les associacions, no volem que cap xiqueta, ni xiquet de la nostra ciutat es quede sense aquesta formació tan necessaria.